OM

Face by Mia

Legitimerad Sjuksköterska 

Mia Ramsten

Mitt motto är: " Ett naturligt resultat, med hållbarhet i fokus. Jag vill inte förändra dig, bara förbättra."

Jag examinerades som operationssjuksköterska 1985 i Lund. Efter 3 år i Schweiz, som operationssköterska på privatsjukhus, kom jag hem med mycket erfarenhet och ett extra språk i bagaget. 1988 började jag jobba på en privat plastikkirurgisk klinik i Malmö och där stannade jag i 30 år. Jag fick tidigt upp intresset för form och balans. Det utövar jag även i privatlivet, men då i form av keramiker. 2010 började jag utbilda mig i injektionstekniker för fillers och botulinumtoxin. 

Sedan 2013 har jag arbetat heltid med injektionsbehandlingar. Jag utbildar mig fortlöpande i nya tekniker och framför allt i hantering av komplikationer. Som utbildare för Galderma, ett av Sveriges största Läkemedelsföretag, får jag möjlighet att deltaga i större kongresser både utomlands och i Sverige. Därmed har jag möjligheten att höja kompetensen hos både mig själv och blivande injektionsspecialister. 

Jag certifierades som injektionsspecialist av Estetiska Injektionsrådet då det etablerades 2015. 

Jag arbetade på Akademikliniken mellan åren 1988-2007 som operationssköterska och koordinator. 

Mellan 2007-2018 var jag klinikchef för Akademiklinikens hudcenter i Malmö. Där arbetade jag även som injektionssköterska från 2013. 

Från 2018 till uppstart av Face by Mia hos Malmö Plastikkirurgi, var jag anställd som injektionssköterska på Xsensi i Malmö. 

Sedan 2022 har jag arbetat som utbildare för Molderm Aesthetics och deras revolutionerande fillers samt bio-stimulerande produkter, Molderm.  

Varmt välkommen till mig,

Mia Ramsten