Fillers

Fillers används till att jämna ut rynkor och hudlinjer i ansiktet men kan även användas för att tillföra fukt för ett fräschare utseende.

VAD ÄR FILLERS?

När vi åldras förlorar huden sin elasticitet och fyllighet. Detta gör att den blir slapp och rynkig. Med fillers kan fylligheten och elasticiteten delvis återställas. Fillers kan också ge fukt till huden och jämna ut rynkor och hudlinjer.

PERMANENTA KONTRA ICKE-PERMANENTA FILLERS

Icke-permanenta fillers innehåller hyaluronsyra. Hyaluronsyra består av sockermolekyler och finns naturligt i hudens bindväv. Molekylerna binder vatten och bidrar till hudens fyllighet och elasticitet. När icke-permanenta fillers injiceras kan de således båda ge ökad volym och fukt till huden. Hyaluronsyra bryts ned över tid och behandlingen med icke-permanenta fillers varar inte evigt. Om ett långsiktigt resultat önskas är det därför nödvändigt att upprepa behandlingen med regelbundna intervall.

Åt andra sidan innehåller permanenta fillers ämnen som är främmande för kroppen. Dessa ämnen bryts inte ned och bestående resultat kan uppnås utan upprepade behandlingar. Baksidan av medaljen är emellertid en större risk för komplikationer. Vid Malmö Plastikkirurgi rekommenderar vi därför inte användningen av permanenta fillers.

Vi använder främst Molderm från Molderm Aesthetics samt Restylane® från Galderma. Hyaluronsyran är som en transparent gel och levereras i förfyllda sprutor.

VILKA FILLERBEHANDLINGAR UTFÖR VI?

Fillers används för att markera och definiera linjer samt fylla volym i ansiktet. Till exempel kan man förstora läppar, definiera underkäke och haka samt markera kindben. Fillers kan också används till att jämna ut rynkor och till att boosta huden med fukt vilket ger den ett fräschare utseende och lyster. Acneärr och ojämnheter kan också förbättras.

HUR UTFÖRS FILLERBEHANDLING?

Före behandlingen har du en konsultation med din behandlare. Här kartläggs dina önskemål och vilken behandling du behöver. Du informeras om behandlingen, förväntat resultat, uppföljning, eventuella biverkningar och prisbild.

Fillers injiceras med en tunn nål. Behandlingen är därför endast förknippad med ett mindre obehag. Patienterna beskriver det som ett myggbett. De flesta fillers innehåller också lokalbedövning vilket gör att behandlingen känns ännu skonsammare. Behandlingen varar ca 15-30 minuter beroende på antalet behandlingsområden.

Om du är mycket känslig för smärta kan du få bedövningskräm före behandlingen. Det går även att köpa receptfritt på apotek om du vill ha bedövningen på lite längre innan behandlingen. Rekommendationen är 30-40 minuter före. Namnet på krämen är Emla eller Tapin.

HUR ÄR VÅRDEN EFTER FILLERBEHANDLING?

Man kan återuppta normala aktiviteter omedelbart. Man bör dock undvika fysisk ansträngning 24 timmar och inte sätta smink på området som är behandlat i minst 6 timmar.

HUR LÄNGE VARAR FILLERS?

Resultatet av fillers varar ca 3 till 18 månader, beroende på vilken typ av behandling och område som väljs.

Pris:

Fr. 3 000 kr

KORTFAKTA 

  •  Återskapar volym och minskar rynkor
  • Behandlingstid 15-30 minuter
  • Ingen frånvaro från arbetet
  • Full effekt direkt
  • Upprepas efter 3-18 månader

BOKA KONSULTATION

Varje patient är unik. Ta reda på hur vi kan hjälpa just dig. Ta första steget och boka en konsultation hos SSK Mia Ramsten.